UrbanGuides zomerprogramma

 Deze zomer organiseert UrbanGuides diverse rondleidingen met partners. Zo organiseren wij samen met het Chabot Museum vanaf 2 juli weer de Van Nelle instaptour. De maand juli staat ook in het teken van Museumwoning de Kiefhoek. Elke zondagmiddag in juli organiseert UrbanGuides samen met Iconic Houses een rondleiding. Liever weer naar het museum? Boek dan een rondleiding over de tentoonstelling Youthquake of We Are Animals in Kunsthal Rotterdam.

In de tussentijd werkt het UrbanGuides-team aan een mooi nieuw programma voor in het najaar. Houd onze website,  Facebook of Instagram in de gaten voor updates.

Rondleiding Van Nelle Fabriek

Aan de oever van de Delfshavense Schie ligt een bijzonder UNESCO-werelderfgoed: de Van Nelle Fabriek. Dit gebouw wordt beschouwd als hét monument van het Nederlands Modernisme.

Bekijk tour

De Kiefhoek

Deze woonwijk uit 1927 is het onbetwiste hoogtepunt van het modernisme in de Rotterdamse sociale woningbouw.

Bekijk tour

Kunsthal Rotterdam – Magnetisch Noorden

Te zien t/m 9 januari 2022

Samen met een gids van UrbanGuides dwaal je door de wondere wereld van vroeg 20ste eeuwse Canadese kunst in de tentoonstelling Magnetisch Noorden.

Bekijk tour

Kunsthal Rotterdam – Calder Now

Te zien tot 29 mei 2022

Ga met UrbanGuides mee door de mobiele wereld van Alexander Calder in De Kunsthal Rotterdam!

Bekijk tour

Rotterdam transformatiestad architectuur PRO fietstour gidsen

Kom je Rotterdam ontdekken met collega’s of klanten? UrbanGuides organiseert een mooi programma voor je! Van architectuur tot stedelijke ontwikkeling, en van stadscultuur tot duurzame innovatie; onze professionele gidsen vertellen vanuit hun specifieke vakgebieden en persoonlijke fascinatie.

Bekijk tours

Verwonder je tijdens een fietstour, maak een verrassende stadswandeling met een gids of stippel samen met UrbanGuides een dagprogramma uit om Rotterdam van binnen en buiten te leren kennen.

Bekijk tours

rotterdam centraal station rondleiding fietstour educatie fietsen door rotterdam met gids urbanguides toerisme

Rotterdam is in veel opzichten de ideale plek voor een studietrip. Of de excursie ingestoken wordt vanuit geschiedenis, stedenbouw, aardrijkskunde, biologie of maatschappijleer, op vrijwel elk gebied biedt de stad een enorme gelaagdheid en de potentie om daarvan te leren.

Bekijk tours

uurbanguides UNESCO-werelderfgoed van nelle fabriek architectuur rondleiding instaptours chabot museum van nelle gidsen tours architectuur

Aan de oever van de Delfshavense Schie ligt een bijzonder UNESCO-werelderfgoed: de Van Nelle Fabriek. Dit gebouw wordt beschouwd als hét monument van het Nederlands Modernisme.

Bekijk tour

museumguides rotterdam

Onze ervaren gidsen laten je op enthousiaste wijze kennismaken met de kunst en cultuur in de stad. Ze vertellen je alles over de tentoonstellingen in de Kunsthal en het Nieuwe Instituut, tonen je de rijke stadscollectie kunst in de openbare ruimte en laten je het cultureel erfgoed van Rotterdam optimaal beleven.

Lees verder

fietstour urbanguides rotterdam toerisme gidsen rondleiding museum museumpark architectuur kunsthal HNI boijmans fietsverhuursteelrides

Ben je gek van fietsen, op zoek naar een nieuwe stalen ros of heb je gewoon een lekke band? Kom naar Steel Rides, wij kijken er naar uit om je te helpen!

Lees verder