Jouw gids in Rotterdam! Bekijk hier ons aanbod aan tours. Vragen? Neem gerust contact op.

Onze ervaren gidsen laten je op een betrokken wijze kennismaken met Rotterdam. Ze vertellen je alles over het industriële erfgoed van toen, tonen je de vooruitstrevende architectuur van nu en laten je de metropool van morgen beleven.

UrbanExplore

Positive impact through tours

Tourkalender- UrbanExplore

Positive impact through tours

Vanaf de lente van 2024 nodigt UrbanGuides je iedere twee weken uit voor een ander UrbanExplore-programma: tijdens deze tours inspireren we bewoners en bezoekers om een andere kijk op de stad op te doen en een nieuw perspectief op de veranderende samenleving te beleven, in de hoop dat we samen ook maar het kleinste beetje positive impact kunnen bereiken. — Klik nu op ”Bekijk de kalender” en bekijk nu het gehele UrbanExplore programa! —

Rotterdam ontrafelt…

Zaterdag 4 mei – 11:00 uur tot 12:30 uur

Met meer dan 200 nationaliteiten en een bevolking waarvan meer dan de helft een migrantenachtergrond heeft, is Rotterdam een bruisende smeltkroes van culturen, tradities en talen. Deze diverse stad draagt de sporen van ons koloniale verleden in de bevolking waar 1 op de 8 Rotterdammers voorouders heeft die ooit tot slaaf gemaakt zijn. Een geschiedenis die doorwerkt in de vorm van hedendaags racisme, discriminatie en uitsluiting. — In het historische decor van het Haringvliet duiken we de koloniale en slavernijgeschiedenis van Rotterdam in met een stadswandeling die de structuren, achtergronden en referenties van 400 jaar kolonialisme blootlegt aan hand van uitleg, anekdotes en tekeningen. Naast het delen van kennis en anekdotes, vormt deze stadswandeling een uitnodiging tot gesprek. — *Mede tot stand gekomen door Rutu Rotterdam en De Cultuurschool*

Rotterdam beter leren kennen met UrbanGuides

De vele wijken van Rotterdam hebben elk hun eigen unieke verhaal. De bouwgeschiedenis en stedenbouwkundige structuur van deze stadsdelen hangen nauw samen met actuele thema’s die er spelen. De excursies zijn een uitnodiging tot ontmoeting en discussie, om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen.

Bekijk Aanbod

Andere wensen? 
Laat een tour op maat samenstellen

Kom je naar Rotterdam als professional, organiseer je een excursie voor de school waar je doceert, of ben je op zoek naar een interessant uitje voor in je vrije tijd? UrbanGuides helpt je graag op weg! Te voet, per fiets of met de boot; het kan allemaal.

Telefonisch E-mail

UrbanGuides een begrip in de stad

Meer dan 20 jaar geleden begonnen we UrbanGuides met verrassende fietstochten door Rotterdam, een toen nog onbeminde stad. Inmiddels zijn onze excursies door deze dynamische havenstad niet meer weg te denken. Wij hebben ons ontwikkeld tot hét excursiebureau om de veelzijdigheid en complexiteit van Rotterdam te verkennen. Want hoewel de stad de afgelopen jaren al flink is veranderd, blijft Rotterdam een stad van grote tegenstellingen en opgaven.

Bekijk aanbod