Jouw gids in Rotterdam! Bekijk hier ons aanbod aan tours. Vragen? Neem gerust contact op.

Onze ervaren gidsen laten je op een betrokken wijze kennismaken met Rotterdam. Ze vertellen je alles over het industriële erfgoed van toen, tonen je de vooruitstrevende architectuur van nu en laten je de metropool van morgen beleven.

Bijzonder Gewoon

UrbanGuides tijdens de Rotterdam Architectuur Maand

Wederopbouwarchitectuur in Pendrecht

Zaterdag 10 juni – 14:00 uur tot 16:00 uur

Historicus Frank Schipper neemt je mee terug in de tijd, naar Pendrecht als schoolvoorbeeld van een naoorlogse, modern opgezette woonwijk. Na een inleidende presentatie over de woningnood van na de oorlog, waarbij de helft van de nieuwbouwwoningen tijdens de wederopbouw terecht kwam in een brede strook ten zuiden van de bestaande arbeiderswijken op Zuid, bezoek je met de metro deze beroemde wederopbouwwijk, ten zuiden van het Zuiderpark, van Lotte Stam-Beese.

Stadsvernieuwing in Feijenoord

Zaterdag 24 juni – 14:00 uur tot 16:00 uur

Historicus Frank Schipper neemt je mee terug in de tijd, naar de wijk Feijenoord van de jaren ‘80. Na een inleidende presentatie over de penibele staat van de Rotterdamse stadwijken, spring je mee op de fiets naar Feijenoord om de architectonische diversiteit die de Stadsvernieuwing heeft opgeleverd te verkennen: van de als “nieuwe truttigheid” weggezette kleinschalige projecten van de jaren ’70 tot een controversiële kolos als de Peperklip.

Rotterdam beter leren kennen met UrbanGuides

De vele wijken van Rotterdam hebben elk hun eigen unieke verhaal. De bouwgeschiedenis en stedenbouwkundige structuur van deze stadsdelen hangen nauw samen met actuele thema’s die er spelen. De excursies zijn een uitnodiging tot ontmoeting en discussie, om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen.

Bekijk Aanbod

Andere wensen? 
Laat een tour op maat samenstellen

Kom je naar Rotterdam als professional, organiseer je een excursie voor de school waar je doceert, of ben je op zoek naar een interessant uitje voor in je vrije tijd? UrbanGuides helpt je graag op weg! Te voet, per fiets of met de boot; het kan allemaal.

Telefonisch E-mail

UrbanGuides een begrip in de stad

Meer dan 20 jaar geleden begonnen we UrbanGuides met verrassende fietstochten door Rotterdam, een toen nog onbeminde stad. Inmiddels zijn onze excursies door deze dynamische havenstad niet meer weg te denken. Wij hebben ons ontwikkeld tot hét excursiebureau om de veelzijdigheid en complexiteit van Rotterdam te verkennen. Want hoewel de stad de afgelopen jaren al flink is veranderd, blijft Rotterdam een stad van grote tegenstellingen en opgaven.

Bekijk aanbod