Jouw gids in Rotterdam! Bekijk hier ons aanbod aan tours. Vragen? Neem gerust contact op.

Onze ervaren gidsen laten je op een betrokken wijze kennismaken met Rotterdam. Ze vertellen je alles over het industriële erfgoed van toen, tonen je de vooruitstrevende architectuur van nu en laten je de metropool van morgen beleven.

UrbanExplore

Positive impact through tours

Tourkalender- UrbanExplore

Positive impact through tours

Vanaf de lente van 2024 nodigt UrbanGuides je iedere twee weken uit voor een ander UrbanExplore-programma: tijdens deze tours inspireren we bewoners en bezoekers om een andere kijk op de stad op te doen en een nieuw perspectief op de veranderende samenleving te beleven, in de hoop dat we samen ook maar het kleinste beetje positive impact kunnen bereiken. — Klik nu op ”Bekijk de kalender” en bekijk nu het gehele UrbanExplore programa! —

Wijk op Menskracht

Zaterdag 13 april – 11:00 uur tot 12:30 uur

Bospolder-Tussendijken in Rotterdam-West wordt in 2035 de eerste klimaatneutrale wijk van Rotterdam. Het Huis van de Toekomst zet zich hier in voor een duurzame, betaalbare én sociale energietransitie. Honderd jaar geleden werd de wijk gebouwd in een periode waarin gas- en elektra-aansluitingen nog niet vanzelfsprekend waren. Hoe kunnen we onze eigen energie tezamen met natuurstroom zo efficiënt mogelijk inzetten? Reis met ons mee naar de toekomst, waarin de wijk opnieuw op menskracht draait. Om daar te komen laten we ons ook inspireren door het verleden, welke principes van ruim een eeuw geleden waren eigenlijk al duurzaam en kunnen we opnieuw inzetten?

Rotterdam beter leren kennen met UrbanGuides

De vele wijken van Rotterdam hebben elk hun eigen unieke verhaal. De bouwgeschiedenis en stedenbouwkundige structuur van deze stadsdelen hangen nauw samen met actuele thema’s die er spelen. De excursies zijn een uitnodiging tot ontmoeting en discussie, om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen.

Bekijk Aanbod

Andere wensen? 
Laat een tour op maat samenstellen

Kom je naar Rotterdam als professional, organiseer je een excursie voor de school waar je doceert, of ben je op zoek naar een interessant uitje voor in je vrije tijd? UrbanGuides helpt je graag op weg! Te voet, per fiets of met de boot; het kan allemaal.

Telefonisch E-mail

UrbanGuides een begrip in de stad

Meer dan 20 jaar geleden begonnen we UrbanGuides met verrassende fietstochten door Rotterdam, een toen nog onbeminde stad. Inmiddels zijn onze excursies door deze dynamische havenstad niet meer weg te denken. Wij hebben ons ontwikkeld tot hét excursiebureau om de veelzijdigheid en complexiteit van Rotterdam te verkennen. Want hoewel de stad de afgelopen jaren al flink is veranderd, blijft Rotterdam een stad van grote tegenstellingen en opgaven.

Bekijk aanbod