Jouw gids in Rotterdam! Bekijk hier ons aanbod aan tours. Vragen? Neem gerust contact op.

Onze ervaren gidsen laten je op een betrokken wijze kennismaken met Rotterdam. Ze vertellen je alles over het industriële erfgoed van toen, tonen je de vooruitstrevende architectuur van nu en laten je de metropool van morgen beleven.

Special | Kunst tussen de ruïnes

In samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen.

Wandeltour: Kunst tussen de ruïnes

t/m 14 januari te boeken

De parkachtige Heemraadssingel met zijn brede groene taluds werd in 1900 aangelegd en trok notarissen, advocaten, bankiers en succesvolle ondernemers. Maar toen kwam de Tweede Wereldoorlog. Daarop streek hier een ander soort mensen neer. De ene na de andere nationaalsocialistische organisatie vorderde er panden, in nota bene een gebied waar veel Joodse burgerij woonde, onder wie enkele kunstenaars. Deze wandelroute voert dan ook langs een geschiedenis waar de repressie voelbaarder was dan waar ook in Rotterdam.

Rotterdam beter leren kennen met UrbanGuides

De vele wijken van Rotterdam hebben elk hun eigen unieke verhaal. De bouwgeschiedenis en stedenbouwkundige structuur van deze stadsdelen hangen nauw samen met actuele thema’s die er spelen. De excursies zijn een uitnodiging tot ontmoeting en discussie, om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen.

Bekijk Aanbod

Andere wensen? 
Laat een tour op maat samenstellen

Kom je naar Rotterdam als professional, organiseer je een excursie voor de school waar je doceert, of ben je op zoek naar een interessant uitje voor in je vrije tijd? UrbanGuides helpt je graag op weg! Te voet, per fiets of met de boot; het kan allemaal.

Telefonisch E-mail

UrbanGuides een begrip in de stad

Meer dan 20 jaar geleden begonnen we UrbanGuides met verrassende fietstochten door Rotterdam, een toen nog onbeminde stad. Inmiddels zijn onze excursies door deze dynamische havenstad niet meer weg te denken. Wij hebben ons ontwikkeld tot hét excursiebureau om de veelzijdigheid en complexiteit van Rotterdam te verkennen. Want hoewel de stad de afgelopen jaren al flink is veranderd, blijft Rotterdam een stad van grote tegenstellingen en opgaven.

Bekijk aanbod