Jouw gids in Rotterdam! Bekijk hier ons aanbod aan tours. Vragen? Neem gerust contact op.

Onze ervaren gidsen laten je op een betrokken wijze kennismaken met Rotterdam. Ze vertellen je alles over het industriële erfgoed van toen, tonen je de vooruitstrevende architectuur van nu en laten je de metropool van morgen beleven.

Open Monumenten Dagen 2023

Ga met UrbanGuides op stap tijdens Open Monumenten dag Rotterdam!

Rotterdam Ontrafelt…een reis langs het koloniale verleden van Rotterdam

Zaterdag 9 & zondag 10 september – 11:00 uur & 14:00 uur

De koloniale en slavernijgeschiedenis van havenstad Rotterdam lijkt niet direct zichtbaar. Veel fysieke verwijzingen zoals pakhuizen, scheepswerven en koopmanshuizen zijn in 1940 verwoest tijdens het bombardement op de stad. In 2019 liet de gemeente Rotterdam een groot onderzoek uitvoeren naar kolonialisme en slavernij. De verhalen en locaties uit dit onderzoek werden verwerkt in drie dikke wetenschappelijke publicaties. Samen met een deskundige en betrokken gids duiken we de koloniale en slavernijgeschiedenis van Rotterdam in met een begeleide wandeling rondom het Haringvliet waarbij de gids de structuren, achtergrond en referenties van 40o jaar kolonialisme blootlegt aan de hand van uitleg, anekdotes en afbeeldingen.

Rotterdam beter leren kennen met UrbanGuides

De vele wijken van Rotterdam hebben elk hun eigen unieke verhaal. De bouwgeschiedenis en stedenbouwkundige structuur van deze stadsdelen hangen nauw samen met actuele thema’s die er spelen. De excursies zijn een uitnodiging tot ontmoeting en discussie, om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen.

Bekijk Aanbod

Andere wensen? 
Laat een tour op maat samenstellen

Kom je naar Rotterdam als professional, organiseer je een excursie voor de school waar je doceert, of ben je op zoek naar een interessant uitje voor in je vrije tijd? UrbanGuides helpt je graag op weg! Te voet, per fiets of met de boot; het kan allemaal.

Telefonisch E-mail

UrbanGuides een begrip in de stad

Meer dan 20 jaar geleden begonnen we UrbanGuides met verrassende fietstochten door Rotterdam, een toen nog onbeminde stad. Inmiddels zijn onze excursies door deze dynamische havenstad niet meer weg te denken. Wij hebben ons ontwikkeld tot hét excursiebureau om de veelzijdigheid en complexiteit van Rotterdam te verkennen. Want hoewel de stad de afgelopen jaren al flink is veranderd, blijft Rotterdam een stad van grote tegenstellingen en opgaven.

Bekijk aanbod