Veilig touren tijdens corona

Goed nieuws: de musea zijn weer open! Eindelijk mogen we weer genieten van kunst en cultuur. Omdat de meeste instellingen op dit moment opstarten met individueel bezoek, zijn er nog even geen groepsboekingen en dus ook geen rondleidingen mogelijk. Vanaf 1 juli hervatten we wel ons buitenprogramma met een speciale zomerprogrammering! Houd onze Facebook en Instagram in de gaten voor updates.

Bekijk ons wisselende aanbod aan specials: de meest actuele rondleidingen en activiteiten in Rotterdam. MuseumGuides werkt regelmatig samen met inspirerende partners om je kennis te laten maken met het beste dat de stad te bieden heeft.

Uit fietsen op Zuid

De brug over

Ga mee uit fietsen op Zuid en ontdek waarom deze architectonische en culturele lappendeken een gebied van ontwikkeling en betekenis is.

Bekijk tour

Museumwoning de Kiefhoek

Deze woonwijk uit 1927 is het onbetwiste hoogtepunt van het modernisme in de Rotterdamse sociale woningbouw.

Bekijk tour

Kunsthal — Extra Large: imposante wandkleden

28 maart 2020 - 3 januari 2021

Dit voorjaar neemt MuseumGuides je mee op pad door Extra Large, een overzicht van imposante wandkleden naar ontwerpen van beroemde kunstenaars.

Bekijk tour

Kunsthal — Meesterlijk!

7 december 2019 – voorjaar 2020

De Kunsthal presenteert met 'Meesterlijk!' een prachtige dwarsdoorsnede getekend werk uit de collectie Boijmans van Beuningen.

Bekijk tour

Kunsthal — Joost Swarte

14 september 2019 – 19 januari 2020

Maak in een rondleiding door de tentoonstelling 'Joost Swarte Overal' kennis met het werk van de jubilerende illustrator, ontwerper en architect.

Bekijk tour

kunsthal rondleidingen museumguides

Samen met een gids van MuseumGuides kun je de Kunsthal op verschillende manieren beleven. Kies je voor een gebouwentour, dan ontdek je alle ins en outs van het spraakmakende ontwerp van Rem Koolhaas. Boek je een rondleiding door een van de tentoonstellingen, dan laat een enthousiaste museumgids je kennismaken met de kunstwerken en hun bijzondere verhalen.

Bekijk tours

museumguides museumwoningen huis sonneveld

Dat Rotterdam een breed cultureel speelveld heeft is tegenwoordig alom bekend. Van het Museumpark tot aan de Witte de Withstraat loopt een culturele as die de gerenommeerde kunstinstellingen met de grotere en kleinere galeries verbindt. Van het Vasteland tot aan het Kruisplein loopt de beeldenroute van Sculpture International, een van de voorbeelden van de enorme collectie kunst in de openbare ruimte.

Bekijk tours

uurbanguides UNESCO-werelderfgoed van nelle fabriek architectuur rondleiding instaptours chabot museum van nelle gidsen tours architectuur

Aan de oever van de Delfshavense Schie ligt een bijzonder UNESCO-werelderfgoed: de Van Nelle Fabriek. Dit gebouw wordt beschouwd als hét monument van het Nederlands Modernisme.

Bekijk tour

kunst in de stad museumguides tours

Dat er in Rotterdam, architectuurstad bij uitstek, nog veel meer moois te ontdekken valt in de openbare ruimte is een goed bewaard geheim. Naast de zich in rap tempo ontwikkelende skyline van woontorens en wolkenkrabbers, is de stad rijk aan een prachtige collectie wederopbouwarchitectuur en bijbehorende kunstvoorwerpen.

Bekijk tours

markthal rondleiding markthalkwartier gids urbanguides rotterdam toerisme architectuur wandeltour tourguide

Onze ervaren gidsen laten je op enthousiaste wijze kennismaken met de stad. Ze vertellen je alles over het industriële erfgoed van toen, tonen je de vooruitstrevende architectuur van nu en laten je de metropool van morgen beleven.

Lees verder