MuseumGuides-update rondom COVID-19

De musea mogen vanaf 5 juni weer open! Helaas is het nog niet mogelijk om een rondleiding te reserveren. Hopelijk kan dit snel weer. Houd onze Facebook en Instagram in de gaten voor updates.

Bekijk onze selectie corona-proof rondleidingen: een mooi aanbod van cultuurtours op diverse locaties in de stad. Onze gidsen nemen je graag, op veilige en verantwoorde wijze, mee op pad!

Tourprogramma Rotterdam Architectuurprijs

Zomertip

'Let's get Physical' in M4H!
Ga mee uit fietsen en ontdek het gebied aan de hand van de beeldenroute van Atelier van Lieshout.

Bekijk tour

Kunsthal — Extra Large: imposante wandkleden

1 juni 2020 - 3 januari 2021

Dit voorjaar neemt MuseumGuides je mee op pad door Extra Large, een overzicht van imposante wandkleden naar ontwerpen van beroemde kunstenaars.

Bekijk tour

Kunsthal — Black Album / White Cube

20 juni 2020 – 10 januari 2021

Dit jaar komen de werelden van beeldende kunst en popmuziek komen samen in de Kunsthal Rotterdam.

Bekijk tour

kunsthal rondleidingen museumguides

Samen met een gids van MuseumGuides kun je de Kunsthal op verschillende manieren beleven. Kies je voor een gebouwentour, dan ontdek je alle ins en outs van het spraakmakende ontwerp van Rem Koolhaas. Boek je een rondleiding door een van de tentoonstellingen, dan laat een enthousiaste museumgids je kennismaken met de kunstwerken en hun bijzondere verhalen.

Bekijk tours

museumguides museumwoningen huis sonneveld

Dat Rotterdam een breed cultureel speelveld heeft is tegenwoordig alom bekend. Van het Museumpark tot aan de Witte de Withstraat loopt een culturele as die de gerenommeerde kunstinstellingen met de grotere en kleinere galeries verbindt. Van het Vasteland tot aan het Kruisplein loopt de beeldenroute van Sculpture International, een van de voorbeelden van de enorme collectie kunst in de openbare ruimte.

Bekijk tours

uurbanguides UNESCO-werelderfgoed van nelle fabriek architectuur rondleiding instaptours chabot museum van nelle gidsen tours architectuur

Aan de oever van de Delfshavense Schie ligt een bijzonder UNESCO-werelderfgoed: de Van Nelle Fabriek. Dit gebouw wordt beschouwd als hét monument van het Nederlands Modernisme.

Bekijk tour

kunst in de stad museumguides tours

Dat er in Rotterdam, architectuurstad bij uitstek, nog veel meer moois te ontdekken valt in de openbare ruimte is een goed bewaard geheim. Naast de zich in rap tempo ontwikkelende skyline van woontorens en wolkenkrabbers, is de stad rijk aan een prachtige collectie wederopbouwarchitectuur en bijbehorende kunstvoorwerpen.

Bekijk tours

markthal rondleiding markthalkwartier gids urbanguides rotterdam toerisme architectuur wandeltour tourguide

Onze ervaren gidsen laten je op enthousiaste wijze kennismaken met de stad. Ze vertellen je alles over het industriële erfgoed van toen, tonen je de vooruitstrevende architectuur van nu en laten je de metropool van morgen beleven.

Lees verder