Update rondom COVID-19

Met de komst van nieuwe versoepelingen is er voor MuseumGuides ook weer meer mogelijk! Zo touren we de komende maanden door twee mooie shows in de Kunsthal Rotterdam. Houd onze website,  Facebook of Instagram in de gaten voor verdere updates en neem vooral ook een kijkje op de website van Kunsthal Rotterdam.

Kunsthal Rotterdam – Calder Now

Te zien tot 29 mei 2022

Ga met UrbanGuides mee door de mobiele wereld van Alexander Calder in De Kunsthal Rotterdam!

Bekijk tour

Kunsthal Rotterdam – Calder Now

Te zien t/m 22 augustus 2021

Samen met een gids van UrbanGuides tour je langs kunst, ontwerp, mode en fotografie die is geïnspireerd door het idee dat jong zijn tijdloos is.

Bekijk tour

kunsthal rondleidingen museumguides

Samen met een gids van MuseumGuides kun je Kunsthal Rotterdam op verschillende manieren beleven. Kies je voor een gebouwentour, dan ontdek je alle ins en outs van het spraakmakende ontwerp van Rem Koolhaas. Boek je een rondleiding door een van de tentoonstellingen, dan laat een enthousiaste museumgids je kennismaken met de kunstwerken en hun bijzondere verhalen.

Bekijk tours

museumguides museumwoningen huis sonneveld

Dat Rotterdam een breed cultureel speelveld heeft is tegenwoordig alom bekend. Van het Museumpark tot aan de Witte de Withstraat loopt een culturele as die de gerenommeerde kunstinstellingen met de grotere en kleinere galeries verbindt. Van het Vasteland tot aan het Kruisplein loopt de beeldenroute van Sculpture International, een van de voorbeelden van de enorme collectie kunst in de openbare ruimte.

Bekijk tours

uurbanguides UNESCO-werelderfgoed van nelle fabriek architectuur rondleiding instaptours chabot museum van nelle gidsen tours architectuur

Aan de oever van de Delfshavense Schie ligt een bijzonder UNESCO-werelderfgoed: de Van Nelle Fabriek. Dit gebouw wordt beschouwd als hét monument van het Nederlands Modernisme.

Bekijk tour

kunst in de stad museumguides tours

Dat er in Rotterdam, architectuurstad bij uitstek, nog veel meer moois te ontdekken valt in de openbare ruimte is een goed bewaard geheim. Naast de zich in rap tempo ontwikkelende skyline van woontorens en wolkenkrabbers, is de stad rijk aan een prachtige collectie wederopbouwarchitectuur en bijbehorende kunstvoorwerpen.

Bekijk tours

markthal rondleiding markthalkwartier gids urbanguides rotterdam toerisme architectuur wandeltour tourguide

Onze ervaren gidsen laten je op enthousiaste wijze kennismaken met de stad. Ze vertellen je alles over het industriële erfgoed van toen, tonen je de vooruitstrevende architectuur van nu en laten je de metropool van morgen beleven.

Lees verder