Onze ervaren gidsen laten je op enthousiaste wijze kennismaken met de kunst en cultuur in de stad. Ze vertellen je alles over de tentoonstellingen in de Kunsthal en het Nieuwe Instituut, tonen je de rijke stadscollectie kunst in de openbare ruimte en laten je het cultureel erfgoed van Rotterdam optimaal beleven.

Museumwoning de Kiefhoek

Deze woonwijk uit 1927 is het onbetwiste hoogtepunt van het modernisme in de Rotterdamse sociale woningbouw.

Bekijk tour

Kunsthal — Joost Swarte

14 september 2019 – 19 januari 2020

Maak in een rondleiding door de tentoonstelling 'Joost Swarte Overal' kennis met het werk van de jubilerende illustrator, ontwerper en architect.

Bekijk tour

Boijmans in Transit-tour

Iedere derde zondag van de maand

Tijdens de renovatie organiseren MuseumGuides en Boijmans van Beuningen elke derde zondag van de maand de Boijmans in Transit-tour: een inspirerende wandeling door het Museumpark!

Bekijk tour

Kunsthal – Thierry Mugler: Couturissme

13 oktober 2019 t/m 8 maart 2020

Vol trots presenteert de Kunsthal Rotterdam deze herfst de allereerste overzichts-tentoonstelling van het werk van de Franse maker Thierry Mugler.

Bekijk tour

Kunsthal – Joana Vasconcelos – I’m your Mirror

20 juli t/m 17 november 2019

Vanaf de zomer presenteert de Kunsthal Rotterdam de indrukwekkende overzichtstentoonstelling ‘Joana Vasconcelos. I’m Your Mirror’.

Bekijk tour

Justus van Effenkwartier

Sociale woningbouw werd zelden zo stijlvol uitgevoerd als in dit woonblok uit 1922. Kom alles te weten over de innovatieve bouwstijl, renovatie en de hedendaagse-kunstscene van Rotterdam.

Bekijk tour

kunsthal rondleidingen museumguides

Samen met een gids van MuseumGuides kun je de Kunsthal op verschillende manieren beleven. Kies je voor een gebouwentour, dan ontdek je alle ins en outs van het spraakmakende ontwerp van Rem Koolhaas. Boek je een rondleiding door een van de tentoonstellingen, dan laat een enthousiaste museumgids je kennismaken met de kunstwerken en hun bijzondere verhalen.

Bekijk tours

het nieuwe instituut rondleidingen museumguides

Samen met een gids van MuseumGuides kun je Het Nieuwe Instituut op verschillende manieren beleven. Kies je voor een Museumparktour, dan ontdek je alle ins en outs van het tentoonstellingsgebouw van Jo Coenen, de witte villa’s en het voormalige Land van Hoboken. Boek je een rondleiding door een van lopende tentoonstellingen, dan laat een enthousiaste museumgids je kennismaken met het concept achter de expositie en de tentoongestelde objecten.

Bekijk tours

museumguides museumwoningen huis sonneveld

Dat Rotterdam een breed cultureel speelveld heeft is tegenwoordig alom bekend. Van het Museumpark tot aan de Witte de Withstraat loopt een culturele as die de gerenommeerde kunstinstellingen met de grotere en kleinere galeries verbindt. Van het Vasteland tot aan het Kruisplein loopt de beeldenroute van Sculpture International, een van de voorbeelden van de enorme collectie kunst in de openbare ruimte.

Bekijk tours

uurbanguides UNESCO-werelderfgoed van nelle fabriek architectuur rondleiding instaptours chabot museum van nelle gidsen tours architectuur

Aan de oever van de Delfshavense Schie ligt een bijzonder UNESCO-werelderfgoed: de Van Nelle Fabriek. Dit gebouw wordt beschouwd als hét monument van het Nederlands Modernisme.

Bekijk tour

kunst in de stad museumguides tours

Dat er in Rotterdam, architectuurstad bij uitstek, nog veel meer moois te ontdekken valt in de openbare ruimte is een goed bewaard geheim. Naast de zich in rap tempo ontwikkelende skyline van woontorens en wolkenkrabbers, is de stad rijk aan een prachtige collectie wederopbouwarchitectuur en bijbehorende kunstvoorwerpen.

Bekijk tours

markthal rondleiding markthalkwartier gids urbanguides rotterdam toerisme architectuur wandeltour tourguide

Onze ervaren gidsen laten je op enthousiaste wijze kennismaken met de stad. Ze vertellen je alles over het industriële erfgoed van toen, tonen je de vooruitstrevende architectuur van nu en laten je de metropool van morgen beleven.

Lees verder