Onze ervaren gidsen laten je op enthousiaste wijze kennismaken met de kunst en cultuur in de stad. Ze vertellen je alles over de tentoonstellingen in de Kunsthal en het Nieuwe Instituut, tonen je de rijke stadscollectie kunst in de openbare ruimte en laten je het cultureel erfgoed van Rotterdam optimaal beleven.

Kunsthal – Science Fiction – A Journey into the Unknown

16 maart - 30 juni 2019

De Kunsthal neemt je deze lente mee in de fascinerende wereld van het sci-fi genre met de tentoonstelling Science Fiction - A Journey into the Unknown.

Bekijk tour

Kunsthal — Trouble in Paradise

7 februari - 26 mei 2019

Een gids van MuseumGuides neemt je mee op pad door de Kunsthal en laat je in een rondleiding door de tentoonstelling Trouble in Paradise kennismaken met het bijzondere universum van verzamelaar Rattan Chadha.

Bekijk tour

Kunsthal — Picasso op Papier

9 februari - 12 mei 2019

De Kunsthal presenteert met Picasso op Papier een onderbelicht deel van het oeuvre van de meester van de moderne kunst. Daarnaast is de prentententoonstelling het allereerste project in de reeks Boijmans bij de Buren.

Bekijk tour

Land van Hoboken – Tijdreis door het Interbellum

Ter ere van het 100-jarig jubileum van de legendarische Bauhausbeweging presenteren UrbanGuides en Museum Boijmans van Beuningen dit voorjaar een tijdreis door het Rotterdamse interbellum.

Bekijk tour

Poetry on the Block

Poetry on the Block is onderdeel van het 50e Poetry International Festival en verrast door bijzondere ontmoetingen met festivaldichters en spoken word artiesten. Ontdek samen de verborgen verhalen van de stad.

Bekijk tour

Justus van Effenkwartier

Sociale woningbouw werd zelden zo stijlvol uitgevoerd als in dit woonblok uit 1922. Kom alles te weten over de innovatieve bouwstijl, renovatie en de hedendaagse-kunstscene van Rotterdam.

Bekijk tour

kunsthal rondleidingen museumguides

Samen met een gids van MuseumGuides kun je de Kunsthal op verschillende manieren beleven. Kies je voor een gebouwentour, dan ontdek je alle ins en outs van het spraakmakende ontwerp van Rem Koolhaas. Boek je een rondleiding door een van de tentoonstellingen, dan laat een enthousiaste museumgids je kennismaken met de kunstwerken en hun bijzondere verhalen.

Bekijk tours

het nieuwe instituut rondleidingen museumguides

Samen met een gids van MuseumGuides kun je Het Nieuwe Instituut op verschillende manieren beleven. Kies je voor een Museumparktour, dan ontdek je alle ins en outs van het tentoonstellingsgebouw van Jo Coenen, de witte villa’s en het voormalige Land van Hoboken. Boek je een rondleiding door een van lopende tentoonstellingen, dan laat een enthousiaste museumgids je kennismaken met het concept achter de expositie en de tentoongestelde objecten.

Bekijk tours

museumguides museumwoningen huis sonneveld

Dat Rotterdam een breed cultureel speelveld heeft is tegenwoordig alom bekend. Van het Museumpark tot aan de Witte de Withstraat loopt een culturele as die de gerenommeerde kunstinstellingen met de grotere en kleinere galeries verbindt. Van het Vasteland tot aan het Kruisplein loopt de beeldenroute van Sculpture International, een van de voorbeelden van de enorme collectie kunst in de openbare ruimte.

Bekijk tours

uurbanguides UNESCO-werelderfgoed van nelle fabriek architectuur rondleiding instaptours chabot museum van nelle gidsen tours architectuur

Aan de oever van de Delfshavense Schie ligt een bijzonder UNESCO-werelderfgoed: de Van Nelle Fabriek. Dit gebouw wordt beschouwd als hét monument van het Nederlands Modernisme.

Bekijk tour

kunst in de stad museumguides tours

Dat er in Rotterdam, architectuurstad bij uitstek, nog veel meer moois te ontdekken valt in de openbare ruimte is een goed bewaard geheim. Naast de zich in rap tempo ontwikkelende skyline van woontorens en wolkenkrabbers, is de stad rijk aan een prachtige collectie wederopbouwarchitectuur en bijbehorende kunstvoorwerpen.

Bekijk tours

markthal rondleiding markthalkwartier gids urbanguides rotterdam toerisme architectuur wandeltour tourguide

Onze ervaren gidsen laten je op enthousiaste wijze kennismaken met de stad. Ze vertellen je alles over het industriële erfgoed van toen, tonen je de vooruitstrevende architectuur van nu en laten je de metropool van morgen beleven.

Lees verder