MuseumGuides

Welkom bij MuseumGuides, het cultuurexcursiebureau van Rotterdam!

kunsthal tour urbanguides

Onze ervaren gidsen laten je op enthousiaste wijze kennismaken met de kunst en cultuur in de stad. Ze vertellen je alles over de tentoonstellingen van Kunsthal Rotterdam, tonen je de rijke stadscollectie kunst in de openbare ruimte en laten je het cultureel erfgoed van Rotterdam optimaal beleven.

Wie op pad gaat met MuseumGuides ontdekt het artistieke spectrum van Rotterdam vanuit een nieuw perspectief. De rondleiders vertellen vanuit hun specifieke vakgebied en persoonlijke fascinatie over de actuele tentoonstellingen en culturele ontwikkelingen. Daarbinnen ligt de focus op kunsthistorie, architectuur, stadsgeschiedenis en de lokale context waarbinnen deze collecties, bouwwerken en musea zich bevinden. De gidsen zoomen vanuit het grotere plaatje in op verschillende details en vertellen je over wat er schuilgaat achter de verschillende objecten. Ze laten je zien waarom Rotterdam de culturele stad bij uitstek is.

Kom je naar Rotterdam met je collega’s of museumclub, organiseer je een excursie voor de school waar je doceert, of ben je op zoek naar een interessant uitje voor in je vrije tijd? MuseumGuides helpt je graag op weg!

Naast onze vaste rondleidingen stellen we ook mooie programma’s op maat samen, zowel voor studiereizen als voor gevarieerde inspiratietours. Onze gidsen inhuren om op interessante wijze van A naar B te komen kan natuurlijk ook.