Museumwoningen

Ontdek de verschillende Rotterdamse museumwoningen, bijzondere woningbouwprojecten en interessante buurtjes.

Van arbeidershuizen tot modernistische villa's

Samen met een gids van MuseumGuides kun je de verschillende Rotterdamse museumwoningen, bijzondere woningbouwprojecten en interessante buurtjes verkennen. Deze geven je een prachtige dwarsdoorsnede van de geschiedenis van het bouwen, de verschillende architectuurstijlen, de kijk op interieurontwerp en de levens van Rotterdammers in verschillende lagen van de samenleving en gedurende verschillende decennia.

Benieuwd naar een van de eerste sociale woningbouwprojecten in de stad? Kies dan voor dan een kunst- en architectuurtour door het Justus van Effenkwartier. Gek van het modernisme? Ontdek dat het verschil tussen de leefstijl van de hogere en lagere sociale klassen in een rondleiding door museumvilla Huis Sonneveld of de Kiefhoek. Heb je je altijd al afgevraagd hoe een Kubuswoning er van binnen uitziet? Je beleeft het in een tour van MuseumGuides.

Rondleidingen door de verschillende museumwoningen zijn interessant in combinatie met een gebiedswandeling of fietstour van UrbanGuides. Ook vormen Huis Sonneveld, het Justus van Effencomplex en de Kiefhoek een mooie koppeling met een tour door de Van Nelle Fabriek.

Huis Sonneveld

Stap binnen in het woonhuis van één van de voormalige directeuren van Van Nelle, die is gebouwd in dezelfde stijl als de fabriek.

Bekijk tour

Kijkkubus

Een gids van MuseumGuides neemt je graag mee op pad door het 'Blaakse Bos' en vertelt je alles over Rotterdams meest bekende architectuuricoon.

Bekijk tour

De Kiefhoek

Deze woonwijk uit 1927 is het onbetwiste hoogtepunt van het modernisme in de Rotterdamse sociale woningbouw.

Bekijk tour