Claude Cahun Onder de huid

Te zien van 21 mei t/m 28 augustus 2022.

Ontdek de wereld van de Franse kunstenaar, schrijver en activist Claude Cahun. Kunsthal Rotterdam presenteert vanaf zaterdag 21 mei ruim zestig foto’s, fotomontages, publicaties en archiefmateriaal van deze veelzijdige kunstenaar.

De zeer goed ontvangen tentoonstelling was vorig jaar door de coronamaatregelen slechts kort in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen te zien. De Kunsthal is blij ‘Onder de huid’ deze zomer aan een groter publiek te kunnen tonen. Het vooruitstrevende werk van Cahun is lange tijd onopgemerkt gebleven door het brede publiek, maar voor gerenommeerde fotografen als Cindy Sherman en Nan Goldin, evenals voor David Bowie, is zij een grote inspiratiebron.

Belangrijke thema’s uit het roerige leven van Cahun vormen de rode draad door de tentoonstelling: het verkennen van verschillende (gender)rollen en identiteiten, haar betrokkenheid bij de Parijse avant-garde en experimentele theatergroepen, het verzetswerk tijdens de Tweede Wereldoorlog en Cahuns uitgesproken ideeën over de wereld om haar heen. Het grootste deel van de foto’s in de tentoonstelling is met hedendaagse technieken uitvergroot afgedrukt om Cahuns theatrale en
indringende werk nóg dichterbij het publiek te brengen.

Benieuwd naar deze tentoonstelling? Een enthousiaste gids van UrbanGuides neemt door de bijzondere en lang verborgen gebleven wereld van Claude Cahun. Mail ons om een reservering te maken!

Type

  • Kunsttour

Prijs/Duur

  • € 75,- incl. BTW + entreekosten
  • 1 uur
  • Max 15 deelnemers

Start Locatie

  • Folderrek onderaan het auditorium van De Kunsthal