Here We Are! Women in Design 1900 – Today

Te zien van 18 juni t/m 30 oktober 2022

De tentoonstelling ‘Here We Are! Women in Design 1900 – Today’ presenteert ruim honderd vrouwelijke ontwerpers die een cruciale bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van modern en hedendaags design. Kunsthal Rotterdam zet werk van vrouwen in de schijnwerpers, met 120 jaar aan designhistorie uit de collectie van Vitra Design Museum als uitgangspunt. Van vrouwelijke Bauhauspioniers en het design van ruimtecapsule-interieurs tot legendarische designklassiekers en vrouwen die op dit moment met hun duurzame innovaties hun vak herdefiniëren. Aan de hand van sleutelmomenten uit deze en afgelopen eeuw krijgt het publiek een breed scala aan hoogwaardige designstukken voorgeschoteld, inclusief highlights uit het vermaarde Dutch Design. Ontdek nieuwe perspectieven op het verhaal van modern en hedendaags design in Here We Are!

De tentoonstelling is een groots en veelomvattend overzicht met een selectie aan meubels, keramiek, glaswerk, juwelen, mode en textiel. Ook grafisch ontwerp en publicaties vertellen het verhaal van pionierende vrouwen die opboksen tegen de regels van de door mannen gedomineerde maatschappij.

Ontwerpers stellen zich steeds meer de vraag: hoe gaan we de toekomst vormgeven? Grote maatschappelijke vraagstukken over klimaat, gender en identiteit worden door designers benaderd op een multidisciplinaire manier, met de nieuwste technologische ontwikkelingen als leidraad. Projecten uit sociaal design, stedenbouwkunde en digitale mode geven ons in de tentoonstelling een voorproefje van de komende 120 jaar.

Benieuwd naar deze tentoonstelling? Een enthousiaste gids van UrbanGuides neemt je mee door het oeuvre van deze pioniers van de ontwerp geschiedenis!

Rondleidingen zijn te reserveren met maximaal vijftien personen per gids. Dit om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen zonder andere bezoekers te storen wordt een tijdslot gekozen binnen de openingstijden van de Kunsthal Rotterdam. Na afloop van de rondleiding kun je op eigen gelegenheid ook de andere tentoonstellingen bekijken.

Mail ons om een reservering te maken!

Type

  • Kunsttour

Prijs/Duur

  • € 75,- incl. BTW + entreekosten
  • 1 uur
  • Max 15 deelnemers

Start Locatie

  • Folderrek onderaan het auditorium van De Kunsthal