Calder Now

Wonderlijke installaties die de zwaartekracht tarten. Te zien van 21 november 2021 t/m 29 mei 2022.

Vol trots presenteert Kunsthal Rotterdam dit najaar de indrukwekkende tentoonstelling Calder Now waarin, voor de eerste keer in Europa, de blijvende en onmiskenbare invloed van de moderne meester op de hedendaagse kunst onder de loep wordt genomen.

Wonderlijke installaties die de zwaartekracht tarten, sculpturen die leiden tot buitengewone optische ervaringen, en werken die een beroep doen op alle zintuigen brengen nieuwe verbindingen binnen het iconische oeuvre van Calder aan het licht. Deze must-see Kunsthalproductie neemt de bezoeker mee in een zinnenprikkelende ervaring. De tentoonstelling komt tot stand in nauwe samenwerking met gastcuratoren Dieter Buchhart en Anna Karina Hofbauer en de Calder Foundation. Een groot deel van de sculpturen en installaties is voor de eerste keer in Nederland te zien.

Visionair
In de tentoonstelling wisselen Calders werken – een carrière-omvattende selectie met onder meer een aantal van zijn iconische mobiles en stabiles – en de installaties en sculpturen van de hedendaagse kunstenaars elkaar af. In een boeiend spel van visuele en thematische verbanden tussen de ruimtelijke werken, ontdekt het publiek connecties tussen de kunst van nu en dat van de moderne meester. In het werk van de hedendaagse kunstenaars weerklinken belangrijke thema’s uit Calders oeuvre: licht en reflectie, sobere materialen, de zintuigen, geluid, activatie, architectuur, vergankelijkheid, zwaartekracht, performance en positieve en negatieve ruimte. De tien internationale kunstenaars in Calder Now tonen werken die niet hadden kunnen bestaan zonder de verschillende innovatieve aspecten uit het visionaire oeuvre van Calder..

Rondleidingen Calder Now
Benieuwd naar deze tentoonstelling? Een enthousiaste gids van UrbanGuides neemt je mee in deze zinnenprikkelende ervaring. Rondleidingen zijn te reserveren met maximaal vijftien personen per gids. Dit om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen zonder andere bezoekers te storen wordt een tijdslot gekozen binnen de openingstijden van de Kunsthal Rotterdam. Na afloop van de rondleiding kun je op eigen gelegenheid ook de andere tentoonstellingen bekijken. Mail ons om een reservering te maken.

Type

  • Kunsttour

Prijs/Duur

  • € 75,- incl. BTW + entreekosten
  • 1 uur
  • Max 15 deelnemers

Start Locatie

  • Folderrek onderaan het auditorium van De Kunsthal