Kunsthal Gebouwentour

Architectuuricoon aan het Museumpark

Aan de rand van het Museumpark ligt, bij wijze van toegangspoort tot het gebied, Kunsthal Rotterdam. Al sinds de oprichting in 1992 neemt deze tentoonstellingsruimte een unieke positie in binnen het culturele Rotterdamse landschap. Kunsthal Rotterdam beheert geen eigen collectie, zoals de meeste musea, maar heeft daardoor des te meer vrijheid en ruimte om – in samenwerking met verzamelaars en gastcurators – aandacht te schenken aan de meest uiteenlopende onderwerpen op het gebied van kunst, design, mode, fotografie en film. Jaarlijks kun je er genieten van ruim twintig verschillende exposities.

Maar Kunsthal Rotterdam is meer dan een tentoonstellingsruimte alleen! Al meer dan 25 jaar heeft het markante gebouw een enorme aantrekkingskracht op architectuurliefhebbers. Het was een van de eerste iconen die architectenbureau OMA in eigen stad realiseerde en daardoor een gebouw met grote architectonische waarde voor Rotterdam.

Rondleiding Kunsthal-gebouw
Boek je een rondleiding door het gebouw, dan laat een enthousiaste museumgids je in 75 minuten kennismaken met alle bijzondere verhalen over het icoon. Wist je bijvoorbeeld dat er tussen de voor- en achterkant van het pand zo’n zes meter hoogteverschil zit? En was het je al eens opgevallen dat alle gevels er compleet anders uitzien? Samen met de rondleider ontdek je alle ins en outs van het spraakmakende ontwerp van Rem Koolhaas.

UrbanGuides verzorgt ook rondleidingen door de verschillende lopende Kunsthal-tentoonstellingen.

Type

  • Gebouwentour

Prijs/Duur

  • € 85,- incl. BTW
  • 75 minuten
  • Max. 15 deelnemers per gids

Start Locatie

  • De Kunsthal – Museumpark