Museumpark: het centrum van de kunsten

Lange tijd vormde de Kunsthal het sluitstuk van de verschillende cultuurinstellingen aan het Museumpark maar inmiddels is er een nieuwe toevoeging bijgekomen, z’n fonkelnieuwe buurman: het Depot. Met dit nieuwe collectiegebouw van Museum Boijmans van Beuningen heeft de stad er niet alleen een bijzondere blikvanger bij, er wordt ook een interessante laag toegevoegd aan de manier waarop kunst en cultuur in Rotterdam voor het publiek ontsloten worden.

Het Museumpark was altijd al een interessante casus wat betreft kunst- en cultuurinstellingen. Zoals Het Natuurhistorisch in de oude Villa Dijkzigt tot Museum Boijmans van Beuningen, een internationaal vermaarde kunstverzameling in een vooroorlogs museumgebouw dat nu gesloten is voor de bouw van een vernieuwd museumgebouw. Van Het Nieuwe Instituut, dat het rijksarchief voor de architectuur en stedenbouw beheert, tot de Kunsthal, een 3300 m² grote tentoonstellingsruimte in een icoon van Rem Koolhaas. Ook vind je er een modernistisch villapark met onder meer de hypermoderne museumwoning Huis Sonneveld en het Chabot Museum, een museum voor Internationaal Expressionisme.

Nieuwsgierig? Leer meer over de wijze waarop deze uiteenlopende verzamelingen langzaamaan overgingen van particuliere naar culturele instellingen, en hoe deze op hun eigen manier zorg dragen voor het beheer en behoud van kunst en cultuur. Tijdens deze wandeling ontdek je hoe dit voormalige privéterrein van de redersfamilie van Hoboken uitgroeide tot de grootste culturele hub van de vooruitstrevende havenstad.

Type

  • Wandeltour

Prijs/Duur

  • € 160,- excl. BTW per gids
  • 1,5 uur
  • Max 15 deelnemers per gids

Start Locatie

  • Museumpark