Fun Tours

Heb je zin om Rotterdam zelf te komen ontdekken? UrbanGuides weet daar als geen ander een leuke invulling aan te geven!

Tours & Rondleidingen door Rotterdam

Onze enthousiaste gidsen laten je vanuit hun persoonlijke interesses en fascinaties kennis maken met de veelzijdigheid van de Maasstad. Ze nemen je mee op pad langs de mooiste gebouwen, de tofste kunst en naar de upcoming buurten. Zo laten ze je zien hoe de stad zich heeft ontwikkeld tot de metropool aan de Maas die het vandaag de dag is.

Verwonder je tijdens een urban fietstour, maak een verrassende stadswandeling met een gids of stippel samen met UrbanGuides een volledig dagprogramma uit om Rotterdam van binnen en buiten te leren kennen. De bevlogen verhalen van onze rondleiders laten jou en je vrienden, familie of collega’s met een heel andere blik naar de stad kijken.

Totdat de 1,5 meter-regel opgeheven wordt, werkt UrbanGuides standaard met het audiosysteem LiveTours: een heel gebruiksvriendelijk, hygiënisch en prettig hulpmiddel bij het geven en volgen van rondleidingen. Hiervoor dient elke deelnemer voorafgaand aan de tour de LiveTours app op eigen smartphone te installeren en zijn of haar eigen oordopjes of headset mee te nemen. Klik hier voor ons volledige coronaprotocol.

Rotterdam — Stad van de Moderne Architectuur

Verwonder je tijdens een fietstour, maak een verrassende stadswandeling met een gids of stippel samen met UrbanGuides een dagprogramma uit om Rotterdam te leren kennen.

Bekijk tour

Rondleiding Van Nelle Fabriek

Aan de oever van de Delfshavense Schie ligt een bijzonder UNESCO-werelderfgoed: de Van Nelle Fabriek. Dit gebouw wordt beschouwd als hét monument van het Nederlands Modernisme.

Bekijk tour

Dit is Zuid!

Voorbij de bruggen ligt een uitgestrekt stuk onvervalst Rotterdam; een parallelle stad aan de overzijde van de rivier. Op Zuid valt nog veel te ontdekken, zowel voor stadsgenoten als voor (inter)nationale bezoekers.

Bekijk tour

Wandeltour Wilhelminapier en Katendrecht

Maak een mooie tocht over de Wilhelminapier en Katendrecht en kom langs spectaculaire woontorens, monumentale pakhuizen, industriële silo’s en bakfietswijkjes. Havenstadarchitectuur in optima forma!

Bekijk tour

Rondleiding Industriegebouw

Als er één gebouw het voortvarende gedachtegoed van de Rotterdamse wederopbouw reflecteert is het dit bedrijfsverzamelcomplex uit 1952, ontworpen door de architecten Maaskant en van Tijen.

Bekijk tour

Combitour: Wandeling & CityCruise

UrbanGuides en de Tenders combineren het beste van Rotterdam met een wandeltour en aansluitende rondvaart door de stadshavens!

Bekijk tour

Torenbeklimming Laurenskerk

Na meer dan 300 treden klimmen, geniet je vanaf de 64 meter hoge toren van een panoramisch uitzicht over de stad.

Bekijk tour

Fietstour – In de Geest van Dudok

De ideale mix voor diegenen die meer te weten willen komen over Rotterdam, maar ook willen ontspannen met wat lekkers in diverse karakteristieke settings.

Bekijk tour

Wandeling door het Markthalkwartier

In 1,5 uur tijd trekt er zo’n 500 jaar bouwgeschiedenis aan je voorbij. Van de middeleeuwse Laurenskerk tot aan de hedendaagse Markthal.

Bekijk tour