Expeditie M4H

Diep in Rotterdam West, aan de grens met Schiedam, ligt momenteel het brandpunt van de Rotterdamse stadsontwikkeling. Op de grens tussen haven en stad vind je in dit Merwe-Vierhavengebied een levendige mix van jonge ondernemers en creatieve gemeentelijke initiatieven te midden van de oude loodsen, het industriële erfgoed en een nog altijd zeer actief Havenbedrijf.

Nu de haven meer en meer verschuift naar gebieden verder buiten het centrum, is het op deze plek dat Rotterdam denkt aan haar toekomst en actief bezig is met het transformeren van deze plek tot een vooruitstrevend stuk stad.

Samen met het RDM-terrein aan de overkant van de rivier vormt het zogenaamde M4H-gebied het Rotterdam Makers District, de plek waar de maakindustrie van jonge makers, startups en duurzame ondernemers en kunstenaars tot bloei komen.

Ga je op pad met UrbanGuides, dan ontdek je al snel dat er een hoop bijzonder havenerfgoed verscholen ligt in het M4H-district, met hier en daar zelfs een ontwerp van een toonaangevende architecten als Maaskant en Brinkman. Iconen die eruit springen zijn het HAKA-gebouw, de Citrusveiling, Vertrekhal Oranjelijn en de opvallende Europoint Torens. Op je route breng je tevens een bezoek aan diverse pioniers en bijzondere locaties, denk daarbij aan de Floating Farm, het Keilepand, Atelier van Lieshout en Studio Roosengaarde.

In een rondleiding van UrbanGuides neemt een professionele gids je mee op pad door dit opkomende stuk Rotterdam. Er wordt verteld over de historie van deze vroeg 20e-eeuwse stukgoedhaven, hoe deze langzaam in verval raakte en wat voor ontwikkelingen er momenteel allemaal plaatsvinden en nog op handen zijn in de nabije toekomst.

Voor reserveringen en meer informatie over de rondleidingen kun je contact opnemen met het RDM-informatiecentrum via telefoonnummer 010 – 252 44 72 of per e-mail via rondleidingenrdm@portofrotterdam.com

Type

  • Wandeltour

Prijs/Duur

  • Op aanvraag
  • Max 15 personen

Start Locatie

  • M4H