Rotterdam Ontrafelt…

Een dynamische stadswandeling rondom het Haringvliet over het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam en de betekenis daarvan in de hedendaagse stad.

Met meer dan 200 nationaliteiten en een bevolking waarvan meer dan de helft een migrantenachtergrond heeft, is Rotterdam een bruisende smeltkroes van culturen, tradities en talen. Deze diverse stad draagt de sporen van ons koloniale verleden in de bevolking waar 1 op de 8 Rotterdammers voorouders heeft die ooit tot slaaf gemaakt zijn. Een geschiedenis die doorwerkt in de vorm van hedendaags racisme, discriminatie en uitsluiting.

In het historische decor van het Haringvliet duiken we de koloniale en slavernijgeschiedenis van Rotterdam in met een begeleide wandeling die de structuren, achtergronden en referenties van 400 jaar kolonialisme blootlegt aan hand van uitleg, anekdotes en tekeningen. Naast het delen van kennis en anekdotes, vormt deze stadswandeling een uitnodiging tot gesprek. Aan het eind van de wandeling zullen we bij concept bar Sabajo met een drankje in de hand de verhalen van de wandeling met elkaar delen om gezamenlijk nieuwe perspectieven en inzichten te ontwikkelen.

Rotterdam Ontrafelt is een samenwerkingsverband met de Cultuurschool en RUTU Rotterdam en in opdracht van Stichting Je Moeder uitgevoerd. Het programma is tot stand gekomen middels financiële bijdrages van Gemeente Rotterdam en Fonds voor Cultuurparticipatie

Foto: Aad Hoogendoorn

Type

  • Wandeltour

Prijs/Duur

  • €210,- ex btw
  • 2 uur
  • Max 15 personen per gids

Start Locatie

  • Mariniersmuseum – Wijnhaven 7-13