Tours & Rondleidingen door Rotterdam

Wie op pad gaat met UrbanGuides ontdekt de stad vanuit een ander perspectief. De rondleiders vertellen vanuit hun specifieke vakgebied en persoonlijke fascinatie over de moderne geschiedenis van Rotterdam. Daarbinnen ligt de focus op architectuur, stadsontwikkeling, duurzaamheid en innovatie. De gidsen zoomen vanuit het grotere plaatje in op verschillende details en vertellen je over wat er schuilgaat achter de façades. Ze laten je zien waarom Rotterdam altijd al een Stad van de Toekomst was.

Naast onze vaste rondleidingen stellen we ook mooie programma’s op maat samen, zowel studiereizen als gevarieerde inspiratietours. Onze gidsen inhuren om op interessante wijze van A naar B te komen kan natuurlijk ook.

Fietstour Rotterdam — Stad van de Toekomst

Benieuwd naar wat er allemaal voor innoverende projecten op handen zijn in de Maasstad? Boek dan de fietstour Rotterdam, Stad van de Toekomst.

Bekijk tour

Dit is Zuid!

Voorbij de bruggen ligt een uitgestrekt stuk onvervalst Rotterdam; een parallelle stad aan de overzijde van de rivier. Op Zuid valt nog veel te ontdekken, zowel voor stadsgenoten als voor (inter)nationale bezoekers.

Bekijk tour

Excursie M4H

Samen met het RDM-terrein aan de overkant van de rivier vormt het M4H-gebied het Rotterdam Makers District, de plek waar de maakindustrie van jonge makers tot bloei komt.

Bekijk tour

Excursie RDM

Een spectaculair voorbeeld van herbestemming is te vinden op Heijplaat. Daar is de honderd jaar oude scheepswerf van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij omgevormd tot een dynamisch Makers District.

Bekijk tour

Excursie Luchtsingel

Deze houten voetgangersbrug bracht nieuw leven in een gebied dat werd gedomineerd door leegstand en verwaarlozing. Samen met een gids kom je alles te weten over deze bijzondere gebiedsontwikkeling.

Bekijk tour

Wandeltour Wilhelminapier en Katendrecht

Maak een mooie tocht over de Wilhelminapier en Katendrecht en kom langs spectaculaire woontorens, monumentale pakhuizen, industriële silo’s en bakfietswijkjes. Havenstadarchitectuur in optima forma!

Bekijk tour

Rondleiding de Kiefhoek

Rotterdam is de thuishaven van een aantal verborgen parels van het modernisme. De Kiefhoek bijvoorbeeld. UrbanGuides neemt je graag mee op pad door deze iconische woonwijk!

Bekijk tour

Rondleiding Van Nelle Fabriek

Aan de oever van de Delfshavense Schie ligt een bijzonder UNESCO-werelderfgoed: de Van Nelle Fabriek. Dit gebouw wordt beschouwd als hét monument van het Nederlands Modernisme.

Bekijk tour