Tours & Rondleidingen door Rotterdam

Wie op pad gaat met UrbanGuides ontdekt de stad vanuit een ander perspectief. De rondleiders vertellen vanuit hun specifieke vakgebied en persoonlijke fascinatie over de moderne geschiedenis van Rotterdam. Daarbinnen ligt de focus op architectuur, stadsontwikkeling, duurzaamheid en innovatie. De gidsen zoomen vanuit het grotere plaatje in op verschillende details en vertellen je over wat er schuilgaat achter de façades. Ze laten je zien waarom Rotterdam altijd al een Stad van de Toekomst was.

Naast onze vaste rondleidingen stellen we ook mooie programma’s op maat samen, zowel studiereizen als gevarieerde inspiratietours. Onze gidsen inhuren om op interessante wijze van A naar B te komen kan natuurlijk ook.

Totdat de 1,5 meter-regel opgeheven wordt, werkt UrbanGuides op verzoek met het audiosysteem LiveTours: een heel gebruiksvriendelijk, hygiënisch en prettig hulpmiddel bij het geven en volgen van rondleidingen. Hiervoor dient elke deelnemer voorafgaand aan de tour de LiveTours app op eigen smartphone te installeren en zijn of haar eigen oordopjes of headset mee te nemen. Klik hier voor ons volledige coronaprotocol.

Fietstour Rotterdam — Stad van de Toekomst

Benieuwd naar wat er allemaal voor innoverende projecten op handen zijn in de Maasstad? Boek dan de fietstour Rotterdam, Stad van de Toekomst.

Bekijk tour

Dit is Zuid!

Voorbij de bruggen ligt een uitgestrekt stuk onvervalst Rotterdam; een parallelle stad aan de overzijde van de rivier. Op Zuid valt nog veel te ontdekken, zowel voor stadsgenoten als voor (inter)nationale bezoekers.

Bekijk tour

Fietstour Rotterdam — Stad van de Moderne Architectuur

Ben je nog niet bekend in Rotterdam of wil je de stad vanuit een ander perspectief ervaren? Dan is deze fietstour dé aanrader!

Bekijk tour

Excursie M4H

Samen met het RDM-terrein aan de overkant van de rivier vormt het M4H-gebied het Rotterdam Makers District, de plek waar de maakindustrie van jonge makers tot bloei komt.

Bekijk tour

Excursie RDM

Een spectaculair voorbeeld van herbestemming is te vinden op Heijplaat. Daar is de honderd jaar oude scheepswerf van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij omgevormd tot een dynamisch Makers District.

Bekijk tour

Excursie Luchtsingel

Deze houten voetgangersbrug bracht nieuw leven in een gebied dat werd gedomineerd door leegstand en verwaarlozing. Samen met een gids kom je alles te weten over deze bijzondere gebiedsontwikkeling.

Bekijk tour

Rondleiding Rotterdam Centraal

Een professionele architectuurgids vertelt je alles over de vernieuwde terminal en laat je kennismaken met de grootscheepse transformatie van het Central District rondom het stationsgebouw.

Bekijk tour

Rondleiding Markthal

Volg het ontwerpproces van architect Winy Maas, maak een reis door de eeuwen op de Tijdtrap van de Archeologische Dienst en verbaas je over het indrukwekkende plafondkunstwerk van Team Coenen.

Bekijk tour

Rondleiding Industriegebouw

Als er één gebouw het voortvarende gedachtegoed van de Rotterdamse wederopbouw reflecteert is het dit bedrijfsverzamelcomplex uit 1952, ontworpen door de architecten Maaskant en van Tijen.

Bekijk tour

Wandeltour Wilhelminapier en Katendrecht

Maak een mooie tocht over de Wilhelminapier en Katendrecht en kom langs spectaculaire woontorens, monumentale pakhuizen, industriële silo’s en bakfietswijkjes. Havenstadarchitectuur in optima forma!

Bekijk tour

Wandeling door de Binnenstad

Ga mee op een ontdekkingsreis door de binnenstad en ontdek hoe het middeleeuwse centrum zich heeft weten te ontwikkelen tot een prettige, weids opgezette binnenstad.

Bekijk tour

Rondleiding de Kiefhoek

Rotterdam is de thuishaven van een aantal verborgen parels van het modernisme. De Kiefhoek bijvoorbeeld. UrbanGuides neemt je graag mee op pad door deze iconische woonwijk!

Bekijk tour

Rondleiding Ecowijk Leonidas

Maak een wandeltocht door deze bijzondere Ecowijk en ontdek alles over de historie en transformatie van het voormalig DWL-terrein.

Bekijk tour

Rondvaart door de Stadshavens

Spectaculaire architectuur en de traditie van handel over water. UrbanGuides en de Tenders combineren het beste van Rotterdam in een interessante rondvaart door de stadshavens.

Bekijk tour

Rondleiding Van Nelle Fabriek

Aan de oever van de Delfshavense Schie ligt een bijzonder UNESCO-werelderfgoed: de Van Nelle Fabriek. Dit gebouw wordt beschouwd als hét monument van het Nederlands Modernisme.

Bekijk tour

Justus van Effenkwartier

Sociale woningbouw werd zelden zo stijlvol uitgevoerd als in dit woonblok uit 1922. Kom alles te weten over de innovatieve bouwstijl, renovatie en de hedendaagse-kunstscene van Rotterdam.

Bekijk tour